Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Избелване на зъбите у дома

Избелване на зъбите у дома

Печат

как да избелим зъбите си сами,диетите и цигарите оцветяват зъбите,Най-разпространен домашен метод за избелване на зъбите е содата,Ягодите са напълно естествен начин за избелване на зъбите,Лимонения сок е още един известен метод за избелванеКрасивото лице не може без красива усмивка. Здравите зъби трябва да ни бъдат приоритет, тъй като са важна част от нас и трябва да ни служат дълги години.
Един от най-големите проблеми пред който са изправени много хора е външния вид на зъбите. Диетите , лошата хигиената и тютюнопушенето предизвикват оцветяване или пожълтяване на зъбите , а това в никакъв случай не изглежда привлекателно.


Можете да използвате сода бикарбонат, ягоди или кислородна вода за да избелите зъбите.

 

Бляскавата усмивка, която виждаме при холивудските звезди е желана от мнозина. Но да не се заблуждаваме, белота не може да се постигне само чрез добра устна хигиена.Необходимо е професионално избелване, което струва много пари, а и не е продължително.
Ако мечтаете да имате бели зъби, а не искате да рискувате с избелване при зъболекар, има няколко "Бабини рецепти", които могат да ви помогнат да получите с няколко нюанса по бели зъби.

СОДА

Най-разпространен домашен метод за избелване на зъбите е содата. Добрата новина е, че е много ефективна, а лошата е, че има абразивно действие и ако се използва много често може да нарани външния слой на зъбите и да причини увреждане.
Как да използвате?
Напоете четката за зъби с вода и я посипете със сода. Върху четката не трябва да има много сода. Търкайте зъбите си с кръгови движения 2-3 минути, а ако можете продължете и до 5 минути.
След това изплакнете с вода няколко пъти или измивайте зъбите с паста за избелване.

ЯГОДИ

Ягодите са напълно естествен начин за избелване на зъбите, затова много хора решават да се възползват и да проверят техния ефект. И наистина, ягодите съдържат ензими, които изсветляват зъбите, въпреки че техният ефект е много малък.
Как да използвате?
Вземете 2-3 ягоди и ги смачкайте. Поставете върху четката за зъби и четкайте зъбите 3 минути. Или пък можете да отрежете една ягода на половина и с нея да търкате зъбите.
Ягодите съдържат захар и киселини, които отстраняват петната от зъбите и ги правят по бели, но в същото време омекотяват емайла на зъбите. Затова, след използването на този метод за избелване, е необходимо да измиете зъбите с паста за премахване на захарите и киселините, които остават.

КИСЛОРОДНА ВОДА

Много разпространен метод за избелване на зъбите е и методът с използването на кислородна вода. Водород влиза в състава на много пасти и други продукти, предназначени за избелване на зъбите. Той наистина помага за избелване на зъбите, но има неприятен вкус и може да навреди на зъбите.
Как да използвате?
Използвайте 1% или 3% кислородна вода. Изплаквайте устата 30 секунди с 2-3 лъжички кислородна вода, жабуркайте и след това изплакнете добре устата с вода или още по-добре почистете зъбите с паста, за да сте сигурни, че нямате повече кислородна вода в устата.
Кислородната вода е безопасна за жабуркане, но трябва да бъдете много внимателни да не глътнете.При използване на кислородна вода, е възможно венците да се раздразнят.
Честа практика е да се комбинират различни продукти за създаване на по-ефективно "избелване". Примери:

2 кафени лъжички сода бикарбонат и 3 кафени лъжички кислородна вода.
1 пасирана ягода и ½ чаена лъжичка сода бикарбонат.

Лимонения сок е още един известен метод за избелване, но не се препоръчва, тъй като уврежда емайла на зъбите и прави зъбите по-чувствителни.


Внимание! Ако планирате да използвате някой от многото рецепти за избелване на зъбите в домашни условия, много е важно да вземете мерки за защита от нежелани последствия. Първо трябва да проверите да не сте алергични към съставките, а второ - да не ги използвате често, тъй като могат да повредят зъбите.
След използването на която и да било домашна рецепта, изплакнете добре устата или измивайте зъбите с паста за зъби.

 

Източник на информация

Femina.mk